Linus Torvalds tager en pause fra Linux!

I 1991 udgav den da 21 årige Linus Benedict Torvalds den første Linux Kerne version 0.01. Det er godt 27 år siden og lige nu er der godt gang i kerne 4.19-rc4, men Linus Benedict Torvalds har annonceret at han tager en pause. Det er selvfølgelig trist, men årsagen skyldes hans adfærd mod andre kerne udviklere. Linux kernen har i mange år været udviklet med en hård hånd og nok en mindst ligeså hård tone, hvilket skyldes Linus Benedict Torvalds ønske om høj kvalitet.

Ikke den første pause fra Linux kerne udviklingen

Heldigvis er det ikke første gang at Linus Benedict Torvalds tager en pause fra Linux kerne udviklingen. Sidst han gjorde det var i April 2005, da man dengang brugte Bitkeeper som version styringsprogram for Linux kernen. Men udvikleren af Bitkeeper Larry McVoy fjernede muligheden for frit at benytte Bitkeeper, da han mente at Andrew Tridgell havde fundet ud af hvordan dets protokoller fungerede. Derfor gik Linus Benedict Torvalds selv igang med at lave et versionsstyringsprogram som kom til at hedde Git. Det tog ham ca. 10 dage og har siden hjulpet mange frie og open source projekter langt, men det var ikke noget Linus Benedict Torvalds havde stor interesse i, men ligesom skabelsen af Linux kerne 0.01, så var det en nødvendighed, for at komme videre med Linux kernen som han jo på daværende tidspunkt i hvertfald havde investeret 14 år på.

Hvad sker der så nu?

Lige nu er Linux kerne version 4.19 under udvikling og denne vil blive styret af Greg Kroah-Hartman som har bidraget med meget til Linux miljøet og derfor kan vi nok godt forvente at Linux kerne udviklingen er i gode hænder, mens Linus Benedict Torvalds får rettet op på sin adfærd, så tonen kan blive bedre og måske endnu flere udviklere ønsker at bidrage til udviklingen af Linux.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *