Open Invention Network – Nu med 60.000 Microsoft patenter

Nogen kalder det en overraskelse, men andre ved hvorfor Microsoft har tilsluttet sig den store organisation Open Invention Network (OIN), hvis formål er at beskytte Open Source og GNU/Linux projekter mod patent søgsmål.

Listen over firmaer som er med i denne organisation er rigtig lang og derfor skriver vi dem ikke her, dog finder i  listen her.

Mange GNU/Linux brugere vil dog være skeptiske og det er vi naturligvis også. Det er jo selvfølgelig positivt at Microsoft smider 60.000 patenter i puljen, men er det dem alle? Det kunne man jo godt have sin tvivl om, da vi jo kender Microsoft. Det kan os være det er dem alle og så kommer vi til hvorfor?

Et bud kan være at Microsoft ved at de kan få store problemer hvis GNU/Linux og ikke mindst Open Source miljøet kommer i patent søgsmål og da Microsoft nyder godt at GNU/Linux og ikke mindst Open Source projekter. Det vil koste dem dyrt økonomisk, men tænk på hvis de skulle lukke samtlige tjenester ned fordi de bruger noget som er Open Source?.. Vi skal ikke mange år tilbage før sådan en afsløring havde været yderst pinlig, men fordi Microsoft langsomt er blevet en større del af GNU/Linux og Open Source miljøet, så finder mange det naturligt! Der skrives allerede om dette i April 2016 på TechRepublic. Microsoft ved dog også at menneskeheden er nået dertil hvor kildekode skal være læsbart, deles uden at man bliver retsforufulgt og ikke mindst tilpasses vores individuelle behov!

Kom gerne med en kommentar og del jeres synspunkter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *